Om Oss

FYLSTA KANINGÅRD

Uppfödning av Dvärgvädur, Hermelin och Rex

Om Oss

 

Fylsta Kanin är en liten uppfödning som ligger i Fylsta området mitt i

Kumla, därav namnet. Kumla ligger ca 2 mil söder om Örebro.

 

Att jag började föda upp kaniner är nog för att vi köpte en kanin i julklapp till min dotter och det ifrån en uppfödare. Innan har djur inhandlats på zoo.

 

Nu tycker jag det är självklart att köpa kanin från uppfödare som bedriver seriös avel.

 

Främsta anledningen att jag håller på med kaniner är att det får mig att må bra. Jag har en ledsjukdom som heter psoriasis artrit och kaninerna blev ett sätt att överleva smärta och ensamhet när jag var sjukskriven. Jag är 100% övertygad om att jag inte kommit tillbaka i arbetslivet så snart om jag inte haft mina kaniner att trösta mig med. Att ha en varm liten kanin i knät gör gott för både kropp och själ. Att sitta och titta på kaninerna, mysa med dem och kanske gråta med en kanin tryckt mot bröstet gjorde mig god nytta. Det var också ett sätt att träffa andra under tiden som sjukskriven, att åka på kaninutställningar.

 

Kaninerna är medicin för mig, jag mår bra när jag får pyssla med dem, för en lite stund tänker jag på annat än att ha ont. Att gosa och klappa ett djur är vad jag tror till och med vetenskapligt bevisat att det frigör smärtstillande hormoner i kroppen.

 

 

Kaningården

Kaningården har förändrats under åren och idag krypt väsentligt.

Mina kaniner bor i lagliga burar och har tillgång till utevistelse. Det finns två uteburar med tillhörande gård samt en hage på närmare 30 kvadrat med ingång till en box inne i kaninboden.

 

Under sommaren bodde alla kaninhonor i den stora hagen, tyvärr stal någon två kaniner i början av hösten 2016 så nu vet jag inte hur jag skall göra. Det är otroligt synd att någon stjäl mina kaniner, har råkat ut för detta för några år sedan också. Kaniner som lever ett gott liv med tillgång till ett "fritt" liv i hage blir istället satta i burar pga rädsla att någon skall stjäla dem.

 

 

 

 

Chihuahuan Karma leker med Dvärgväduren Arnold.

 

Arnold är tyvärr en av de jag förlorade i stöld våren 2014-

Kontakt

 

Copyright Fylstakanin, inga bilder eller text får kopieras från hemsidan utan lov.